Tarieven

Onze tarieven

Ons basistarief is €275,- per uur voor zakelijke clienten en voor particulieren geldt een uurtarief van €250,- Zoals in de advocatuur gebruikelijk is, wordt over het uurtarief een opslag voor algemene kantoorkosten gerekend. Dit betreft 6% over het in rekening gebrachte honorarium. Genoemde bedragen zijn exclusief BTW.

Eventuele specifieke kosten die worden gemaakt in verband met de behandeling van uw zaak, ook wel verschotten genoemd, worden rechtstreeks (vooraf) in rekening gebracht. Dit betreffen bijvoorbeeld griffierechten, kosten van kadastrale uittreksels, leges, reiskosten en deurwaarderskosten.

Declaratie

Voor het declareren in zaken hanteren wij standaard de volgende uitgangspunten. De werkzaamheden worden, behoudens andersluidende afspraak, door de advocaat op uurbasis in rekening gebracht. De verrichte werkzaamheden van de advocaat worden op de factuur gespecificeerd weergegeven per tijdseenheid van 6 minuten.

Rechtsbijstand

Wie juridisch advies nodig heeft kan kosteloos terecht bij het Juridisch Loket. Gaat het om een ingewikkelde zaak en/of dient geprocedeerd te worden bij de rechtelijke instanties, en u kunt geen advocaat betalen, dan heeft u waarschijnlijk recht op een toevoeging. De kosten van uw advocaat worden dan door de Raad voor Rechtsbijstand vergoedt. U betaalt een eigen bijdrage, waarvan de hoogte afhankelijk is van uw eigen inkomen.

De Raad voor Rechtsbijstand stelt voorwaarden aan gesubsidieerde rechtsbijstand. Karapetyan Advocatenkantoor voldoet aan deze voorwaarden en staat ingeschreven bij de Raad voor Rechtsbijstand.